λογισμικά

Το πρόγραμμα GeoGebra είναι είναι μια  ελεύθερη εφαρμογή μαθηματικών  με δυναμικό τρόπο για τα σχολεία , που ενσωματώνει  Γεωμετρία, Άλγεβρα και Λογισμό. Είναι ένα δυναμικό λογισμικό Μαθηματικών  για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Από τη μια μεριά το πρόγραμμα GeoGebra είναι ένα δυναμικό σύστημα Γεωμετρίας. Μπορείς να κάνεις κατασκευές με σημεία, διανύσματα, τμήματα, ευθείες, κωνικές τομές καθώς και συναρτήσεις ,και εν συνεχεία να τα αλλάζετε με δυναμικό τρόπο.

Από την άλλη , οι εξισώσεις και οι συντεταγμένες μπορούν να εισαχθούν άμεσα. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα GeoGebra  έχει τη δυνατότητα να εξετάσει τις μεταβλητές για τους αριθμούς, τα διανύσματα και τα σημεία, βρίσκει τις παραγώγους και τα ολοκληρώματα των συναρτήσεων και προσφέρει πολλές  εντολές όπως τη ρίζα ή την άκρα τιμή.

Εκτός αυτών ,υπάρχουν έτοιμες (ενσωματωμένες) εντολές , οι οποίες βοηθούν τον διδάσκοντα να κατασκευάσει εφαρμογές , τις οποίες θα χρησιμοποιήσει στην τάξη για κατανόηση εννοιών, θεωρημάτων και προβλημάτων.

Υπάρχουν δύο απόψεις  χαρακτηριστικές του  GeoGebra:  Μια έκφραση στο παράθυρο άλγεβρας αντιστοιχεί σε ένα αντικείμενο στο παράθυρο γεωμετρίας και αντίστροφα. Έτσι , μπορείτε να εργάζεστε στο παράθυρο γεωμετρίας και συγχρόνως να βλέπετε και τις αντίστοιχες μαθηματικές σχέσεις στο παράθυρο άλγεβρας. Μπορείτε ακόμα, να αλλάζετε τις μαθηματικές σχέσεις από το παράθυρο της άλγεβρας.Οι σχέσεις αυτές κωδικοποιούνται αυτόματα στο παράθυρο γεωμετρίας

Εγκαταστάτες του GeoGebra

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα GeoGebra στον υπολογιστή σας , από τα παρακάτω πακέτα εγκατάστασης. Διαλέξτε το πακέτο εγκατάστασης  που ταιριάζει στον υπολογιστή σας. Αν γίνει η εγκατάσταση της εφαρμογής του GeoGebra , δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο Internet , όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Μπορείτε να αντιγράψετε και να διανείμετε το πρόγραμμα  GeoGebra για μή εμπορικούς λόγους. Δείτε  για περισσότερες λεπτομέρειες στην σχετική  Άδεια του GeoGebra .

Φορητό πρόγραμμα του GeoGebra

Το φορητό πρόγραμμα του GeoGebra «τρέχει» σε οποιονδήποτε υπολογιστή , χωρίς εγκατάσταση. Αρκεί να κάνετε λήψη του φορητού συμπιεσμένου προγράμματος και να το αποσυμπιέσετε σε ένα δικό σας οδηγό USB για να έχετε το πρόγραμμα του GeoGebra όταν το χρειαστείτε. Μπορείτε να αντιγράψετε και να διανείμετε το πρόγραμμα  GeoGebra για μή εμπορικούς λόγους. Δείτε  για περισσότερες λεπτομέρειες στην σχετική  Άδεια του GeoGebra .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s